Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verkenning toekomstscenario’s met RvT uitvoeringsorganisatie rijksoverheid

27 januari 2022 | 16:00 - 19:00

De Raad van Toezicht van een particuliere uitvoeringsorganisatie die voor een aantal lastige uitdagingen staat heeft Steven de Waal gevraagd om een incompany sessie voor te bereiden waarin aan de hand van een voorzet verschillende strategische toekomstscenario’s worden verkend.

Belangrijke achtergrond van die vraag is het concept ‘maatschappelijke onderneming‘ en vooral wat dat moet betekenen in de relatie met de overheid. Dit is een zeer actueel thema, zie ons blog over het laatste advies van de Onderwijsraad.  De grote fout in dat advies over de ‘dreiging’ van het commercieel onderwijs, is dat zij de wereld te eenvoudig dichotoom indelen in maar 2 polen, namelijk staat en markt of publiek en privaat, en juist niet wat bij Public Space al sinds de oprichting de basis is van de missie en het denken daarover en ook in bestuurskundige literatuur geïntroduceerd is in het boek van 2000: een driehoek van staat, bedrijfsleven en civil society!

  • Wat is de strategische richting waar de organisatie naartoe wil en moet gaan?
  • Wat is daarvoor nodig?
  • Welke stappen dienen er dan vanaf heden gezet te worden?
  • En wat zijn de positieve en negatieve scenario’s in die vervolgstappen, inclusief de vraag van de onderliggende strategie daarbij

Gegevens

Datum:
27 januari 2022
Tijd:
16:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Back to top button