Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorzitterschap Denktankdiner ‘Panorama van de zorg’ – Blommestein Groep

13 juni 2023 | 17:30 - 21:30

Panorama van Nederland – Solidariteit tussen publieke voorzieningen

Het koekoeksjong en de kanarie in de kolenmijn

De vraag naar zorg zal alleen maar toenemen en daarmee ook de ‘hap’ uit de overheidsbegroting. Ieder jaar weer. Het is het verhaal van het koekoeksjong in het nest van de verzorgingsstaat dat een wig drijft tussen de solidariteit in publieke voorzieningen. En tegelijkertijd vormen de uitdagingen bínnen het zorglandschap een voorbode van de lakmoesproef voor álle publieke en ‘sociaal vitale’ infrastructuren. Van het onderwijs en de woningmarkt tot de energie-, verkeers- en vervoerssector: hoe kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen te borgen? Maakt het de zorg tot een kanarie in de kolenmijn voor het anticiperen op schaarste en een onvermijdelijke herbezinning op de kernwaarden van de samenleving zélf?

Bestuurders en topambtenaren – samenleving breed

Dit Denktankdiner van Het ‘Panorama van de Zorg’ is een verbreding van het medisch-inhoudelijk perspectief naar een maatschappij-breed perspectief. Dit is geen zorgdebat, dit is een debat over de (her)inrichting van de samenleving als geheel; het Panorama van Nederland. Wat voor samenleving willen we zijn? En, welke keuzes en afwegingen horen daarbij? In een verrassend en cross-sectoraal denktankdiner extrapoleren we individuele, en sectorspecifieke uitdagingen naar de bredere welvaartsagenda van Nederland. Over kansengelijkheid en het realiseren van een nieuw evenwicht tussen individuele keuzes en collectieve regelingen, tussen (eigen) risico’s en solidariteit (tussen generaties), maar ook tussen markt en overheid en tussen economie en ecologie. We verkennen de handelingsperspectieven en mechanismen van samenwerking en concurrentie tussen verschillende sectoren.

Steven de Waal is op 13 juni 2023 voorzitter van het denktankdiner ‘Panorama van de zorg’ in Hotel New York in Rotterdam.

Lees hier een terugblik op deze editie van ‘Panorama van de zorg’

Gegevens

Datum:
13 juni 2023
Tijd:
17:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.blommesteingroep.nl/agenda/panorama-van-de-zorg-2023#
Back to top button