Agenda archief

Congres Cultuur+Ondernemen 'De kunst van het lenen'

Op 10 oktober 2016 presenteert de Stichting Cultuur+Ondernemen in het Rotterdamse LantarenVenster de publicatie ‘De Kunst van het Lenen’, over financiering in de cultuursector. In het bijzijn van minister Jet Bussemaker gaan we vervolgens met mensen uit het vak in gesprek over Talentleningen en de vervolgstappen.
Voor een goed plan is altijd geld beschikbaar. Maar wat is een goed plan? Dat is een vraag die de stichting vaak krijgt. Van designer tot danser en van filmmaker tot theater: iedereen kan gebruik maken van de Talentlening. In 2015 introduceerde Cultuur+Ondernemen de Talentleningen voor de cultuursector en creatieve industrie. In aanvulling op de al eerder gestarte regionale cultuurleningen in Amsterdam, Utrecht en Brabant. Met die leningen worden studio’s gebouwd, creatieve bedrijven gestart en kunstzinnige dromen vertaald naar verdienvermogen.
Hoe pakt dat uit? Wat zijn de best practices? Waar liggen de kansen en beperkingen? En wat is de volgende stap op het gebied van cultuurfinanciering?
Cultuur+Ondernemen presenteert haar bevindingen in de publicatie ‘De kunst van het Lenen’, over ervaringen met de Talentlening en Regionale Cultuurleningen. En bespreekt de ervaringen met leningnemers, financiers en minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Omdat de stichting het financiële perspectief van de kunst- en cultuursector wil versterken.
Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Cultuur+Ondernemen heet welkom en begeleidt Steven de Waal de minister en draagt bij aan het debat.
 
Wat: Kunstenaars, creatieven en culturele organisaties laten op 10 oktober zien waar zij de talent- en cultuurlening voor inzetten. De publicatie ‘De kunst van het Lenen’ wordt gepresenteerd en we hebben een visiegesprek over de toekomst van cultuurfinanciering.
Voor wie: Beleidsmakers, kunstenaars, bestuurders, creatieve industrie, financiers, culturele organisaties , investeerders en fondsen.
Waar: LantarenVenster te Rotterdam.
Wanneer: Maandag 10 oktober 2016
Tijdstip: van 14.00 tot 16.30 uur, daarna een afsluitende borrel
Klik hier voor meer informatie en (gratis) aanmelden.

Related Articles

Back to top button