Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PublicatiesMaatschappelijk ondernemerschap

De consultancy industrie onder het vergrootglas

Boekbespreking door Steven de Waal

Voor de nieuwsbrief Zorg en Innovatie bespreekt Steven de Waal het boek van Maria Mazzucato en Rosie Collington, “De consultancy industrie. Hoe consultants bedrijven verzwakken, overheden uithollen, economieën schaden” (Nieuw Amsterdam 2023). 

De Waal stelt dat het tijd is dat de vaak verborgen omvang, invloed en optreden van consultants op overheden en publieke dienstverlening, aan de orde wordt gesteld. Hij vindt het belangrijk consultants aan te spreken op de eigen maatschappelijke en professionele verantwoordelijkheid.

Beperkt begrip

De Waal meent echt dat de auteurs een te beperkt begrip hebben van de consultancy industrie en daardoor te weinig oog voor de voordelen van het marktmechanisme. Ook vindt hij dat de auteurs de mechanismen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer onvoldoende analyseren. Zijn conclusie is dat de aanbevelingen daardoor te globaal blijven.

“Het is boeiend leesmateriaal voor iedereen die ooit met hen gewerkt heeft of ze heeft moeten inhuren.”

Lees de volledige boekbespreking op de website van Zorg en Innovatie 2 november 2023.

 

Related Articles

Back to top button