artikel uitgelichtMaatschappelijk ondernemerschap

De energietransitie gaat over mensen en landschappen

Het meest bindende, waardevolle element temidden van veel technologie

Public Space Foundation heeft een stakeholder sessie gesteund en bijgewoond over de energietransitie rondom het gebied van de de Utrechtse Heuvelrug.

Dat doen we in twee rollen: meedenken en adviseren op de achterhand naar de organisatie en counselor op het eind met een publiek verslag van onze bevindingen en adviezen, uiteraard sterk passend bij onze expertise op het gebied van maatschappelijk ondernemerschap en actief burgerschap.

De sessie past in een reeks dialogen met belanghebbenden in het gebied en wordt gefaciliteerd door Architectuurcentrum Aorta uit Utrecht, waar Steven de Waal eerder mee heeft samengewerkt.

Ondanks de vele belangentegenstellingen en moeilijke technische en politieke keuzes was het een vruchtbare sessie. Dat kwam vooral door de juiste start in het belangrijkste, bindende en bevlogen onderwerp in dit mooie gebied: het landschap. Alleen moeten we dus wel beseffen dat alle landschappen in Nederland nooit ‘alleen maar’ natuur zijn, maar altijd sterk zijn gekleurd en bepaald door menselijk gebruik door de eeuwen heen. Van landbouw tot stedenvorming en van recreatie tot energieproductie en -distributie.

Lees hier het verslag van deze vruchtbare uitwisseling van moderne denkbeelden in een eeuwenoud landschap.

Lees hier de aankondiging met toelichting op het project ‘Van wie is de energie?’.

Related Articles

Back to top button