Agenda archief

Met Theater Utrecht mee naar Oerol

Bezoek aan Oerol voor een nieuw optreden van Theater Utrecht, waar Steven de Waal voorzitter Raad van Toezicht is,  op een nationaal artistiek festival dat iedereen kent. Nieuwe stap voor Theater Utrecht, waarschijnlijk ook voor Oerol en voor de RvT!
Terschellings Oerol festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.
Theater Utrecht, waar Steven de Waal voorzitter van de RvT werd als gevolg van een dreigend faillissement, is inmiddels artistiek en operationeel zo ver dat het prijzen wint en op allerlei plaatsen optreedt, zo ook op Oerol. De RvT gaat daarheen, net als de cast en crew en directie, om het mee te maken, van de performance te genieten en elkaar te spreken temidden van de sfeer waar je het voor doet: creatief, sprankelend, artisitiek, festivalachtig. Artistiek toonaangevend en tegelijk teambuilding voor de RvT met de organisatie, wat een vooruitzicht!
Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op onze festivalterreinen. De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Dat hebben we vorig jaar al met Theater Utrecht meegemaakt door het opvoeren van ‘Re-enactment of the Now’ in een weiland bij Fort Ruigrok, in die zin hebben ze hun training voor Oerol al gehad.
Waar je op Terschelling ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen. Daar zal dus Theater Utrecht graag aan meedoen!

Related Articles

Back to top button