Agenda archief

Strategie Platform Gemeenten

Op 18 mei is Steven de Waal een van de sprekers tijdens het door Management Events georganiseerde Strategie Platform voor Gemeenten.
Steven de Waal zal vanuit zijn laatste boek, “Burgerkracht met Burgermacht“, vooral ingaan op de houding en meerwaarde van de gemeentelijke overheid temidden van de fundamentele trends van dit moment. Deze trends zijn onder andere de ombouw van de verzorgings- en verzekeringsstaat, de disruptieve burger, geholpen door de nieuwe smart-technologie en de kritiek op de bestuurlijke elite (door hem omschreven als polderpaternalisme). De grootste uitdaging voor gemeenten is in zijn ogen het waarmaken van de eerder omarmde mythes, dat gemeenten dichterbij burgers zouden staan, meer op maat diensten kunnen verzorgen en daardoor zorg effectiever kunnen organiseren. Dit blijkt tot nu toe nauwelijks uit de praktijk.
Hoofdthema’s van het tweedaagse evenement:

  • Welke vorm van leiderschap is nodig om werknemers van de toekomst te creëren?
  • Visies op de ontwikkeling van modern openbaar bestuur
  • Werken we binnenkort met landelijke standaarden of zal er sprake zijn van ´massamaatwerk´?
  • Wat kunnen we als gemeenten leren van de decentralisaties voor het vormgeven van de omgevingswet?
  • Smart City; Is dit voor Nederlandse gemeente de toekomst, of is dit slechts een hype?

Dit evenement is bedoeld voor Top Management en Senior IT, Finance en Administratieve Executives van de grootste gemeentes. Download hier het programma of kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van een uitnodiging.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button