Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappelijk ondernemerschap

Leiderschap bij politici ontbreekt

Het NS-drama is mede het gevolg van het ontbreken van visie en leiderschap bij politici die zich te veel door incidenten laten leiden, vindt Steven P.M. de Waal. Het was een drama in méér dan vijf bedrijven. En het had er alle schijn van dat de slotacte nimmer zou worden gespeeld. Totdat de druk vanuit de Tweede Kamer, de media en het NS-personeel zo hoog opliep dat minister Netelenbos niet anders kon dan ingrijpen. Het resultaat: een ambtelijk samengestelde raad van commissarissen, een interim-manager voor zes maanden en een vage politieke belofte dat nu ‘schoon schip gemaakt wordt’ en er een betere Spoorwet moet komen.
Ik zou er als reiziger en burger niet gerust op zijn. Immers, ambtenaren zijn geen goede commissarissen, al is het maar wegens het principe van last en ruggespraak. Verwachten dat een contract van zes maanden voldoende is voor de top van een bedrijf waar, zoals bij de NS, investeren hoog op de prioriteitenlijst staat, is van een vlinder verwachten dat hij rozen kweekt. En een verkiezingsperiode is niet de goede tijd om met heldere wetten te komen, nog afgezien van het feit dat tussen ontwerp en implementatie al gauw twee tot drie jaar ligt. Ondertussen gaat door dit gedoe geen trein méér, laat staan meer op tijd rijden.
Lees het vervolg van dit artikel van Steven de Waal in NRC Handelsblad (12 januari 2002)

Related Articles

Back to top button